HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log in  FAQFAQ  

Share | 
 

 assalamualaikum dr CtRedzuan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Posts : 34
Join date : 2007-11-22

PostSubject: assalamualaikum dr CtRedzuan   Thu Nov 22, 2007 12:24 am

ASSALAMUALAIKUM,
SELAMAT DATANG KE FORUM YG TAK SEBERAPA NIE YER,
SILALAH SEMBANG2 SAMPAI MUNTAH DARAH, EEHEHE..
SEMUA OKEI KECUALI IKLAN TAWW...

sekiranya anda ingin membuat belian dengan ctredzuan, jangan pm kepada admin ye, pm kepada ctredzuan.


Last edited by on Fri Nov 23, 2007 5:41 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://ctredzuan.forumotion.com
Admin
Admin
Admin


Posts : 34
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Thu Nov 22, 2007 1:40 am

Avatar

Avatar adalah satu gambar kecil yang boleh dimasukkan dalam profil ahli dan akan diselitkan dalam setiap post ahli tersebut

1) Cara-cara hendak memasukkan avatar ke dalam profil (terhad kepada status keahlian “newbie”
-Pada menu toolbar, klik [Member CP] (member control panel)
-Kemudian klik [EDIT PROFILE]
-Pergi ke ruangan [AVATAR]
-Anda boleh memasukkan URL avatar dari website lain atau boleh juga menggunakan avatar yang tersedia oleh Forum Cari sendiri
-Untuk memasukkan avatar dari Forum Cari sendiri, klik pada [BOARD AVATAR LIST]
-Pilih avatar yang sesuai, kemudian tekan butang [SUBMIT]

2) Cara-cara hendak mendapatkan URL avatar dari website lain
-Jika anda terjumpa dengan gambar yang sesuai untuk dijadikan avatar, [RIGHT CLICK] pada gambar tersebut (right click terdapat pada tetikus anda )
-Klik pada [PROPERTIES] dan anda akan mendapati [URL] gambar tersebut
cthnya :
http://www.manyakcantekmukakau.com.my/hodoh.gif
http://www.cannotFindServer.com.org/MR.BEANeatSambaLbelacan.jpg
http://www.ibuBANGETsekalidong.com.id/KrisDayanti.png
http://www.muchasGracias.com.fr/BETTYLaFEA_ReUgly.gif
http://www.kerekSih!!.com.sr/virusSARSsedangBerforum.jpg

dan macam-macam lagi

-Selepas mendapat [URL] tersebut, masukkan dalam ruangan avatar (rujuk bahagian 1)

3) Cara-cara untuk menggunakan avatar dari komputer sendiri
-Sila register di websites “Free Hosting Images”
-Selepas registered tadi, [UPLOAD] gambar tersebut dan anda akan mendapat [URL] gambar tersebut
-Seperti biasa, masukkan [URL] avatar tersebut dalam [Member CP] tadi
-Sila rujuk topik INI untuk maklumat lanjut
Back to top Go down
View user profile http://ctredzuan.forumotion.com
Admin
Admin
Admin


Posts : 34
Join date : 2007-11-22

PostSubject: PENCARIAN MODERATOR   Thu Nov 22, 2007 2:03 am

di alu2kan sekiranya anda teringin nak merasa kaedahnye menjadi moderator boleh lah pm Admin yer, pm anda adalah rahsie..biarlah ianya rahsia, syarat2 menjadi moderator:

- manusia

- sihat mata dan akal
- rasional dan waras kangen, hehehe..
- rajin sikit2 pun dah okei
- perlu bgtau minat anda sbb kami akan buka lebih lagi ruangan column di sini
- yg seriyes saja, seeloknya pakai nickname asal anda dilain2 forum supaya senang kami kenal


sebarang pertanyaan boleh kemukakan di sini mengenai topik pencarian moderator afro
Back to top Go down
View user profile http://ctredzuan.forumotion.com
aida.damia
ahli malu kucen


Posts : 19
Join date : 2007-11-22
Age : 35
Location : MUD VALLEY

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Fri Nov 23, 2007 12:08 pm

cup nk taye..sape ADMIN porum nie..cyclops
Back to top Go down
View user profile
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Fri Nov 23, 2007 1:15 pm

waaa.. mata sebiik, bahye tuu.. hehe..
admin forum ni hb ct, hehe.. sbb tu style penulisan porem sama jer
Back to top Go down
View user profile
ann9027
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 80
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Sat Nov 24, 2007 9:32 am

Wahhh..best nyer keje somi isteri sama-sama tolonn santa
ct, leh bagik sket tak list tugas2 Moderator tu...nak tau gak ler serba siket apa yg perlu dilakukan Cool
Back to top Go down
View user profile
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Mon Nov 26, 2007 7:21 am

hehe.. nanti minta admin buh kan tatacara komitmen thd bod yek
Back to top Go down
View user profile
ann9027
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 80
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Tue Dec 11, 2007 9:34 pm

manernyer mek tie wehh?? heheheh What a Face
Back to top Go down
View user profile
knoridah
ahli malu kucen


Posts : 12
Join date : 2007-12-03
Location : dungung

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Sun Feb 03, 2008 11:19 am

tie,
nok cek pm kt aner....?
Back to top Go down
View user profile
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Sun Jan 18, 2009 7:35 pm

ann9027 wrote:
manernyer mek tie wehh?? heheheh What a Face

bz tokdang tengok posting mu ann, huahua...
nanti ku letak bler pree
Back to top Go down
View user profile
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Sun Jan 18, 2009 7:35 pm

knoridah wrote:
tie,
nok cek pm kt aner....?

atah skali kak,
nanti ct tukor icon deh kak
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: assalamualaikum dr CtRedzuan   Today at 8:09 pm

Back to top Go down
 
assalamualaikum dr CtRedzuan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum CtRedzuan :: SELAMAT DATANG DAN BERBORAK DI FORUM CTREDZUAN :: PENIAGA SILA MASUK KEJAP-
Jump to: