HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log in  FAQFAQ  

Share | 
 

 DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mama adi
Guest



PostSubject: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Thu Jan 31, 2008 12:20 pm

salam dr.bib flower ....saya lahirkan anak 1st melalui pembedahan, lepas tu tak makan apa2 pil perancang, bila bb 1st saya umur 7 bln saya terpregnan lak Embarassed mula2 tu takut & fikir nak gugurkan jer sbb bb 1st umur lom 1tahun, saya p klinik jumpah doktor pakar puan mintak pandangan la...dr tu kata tak perlu risau boleh teruskan kandungan, bincang ngan hubby akhirnya saya tak jadi gugurkanla. so bb 2nd ni pon saya kena bedah gak, lepas bersalin dr pesan mesti amik perancang Neutral saya tanak ambik apa2 perancang sbb takut badan naik (skg bdn dah naik porot pon buncit kwn2 opis ingat saya mengandung lagi Embarassed Embarassed bom) . tapi takut xciden lagi saya amik injek 3 bln sekali. tul2 tension sbb bila dah injek period mmg tak teratur Crying or Very sad dah la gitu kuar pon sikit2 & berpanjang lak sampai 1 bln. selepas 3 bln injek saya stop dulu selepas period kedua baru amik injek lagi utk 3 bln Smile saya wat cam tu sbb sblm amik injek baca pasal keburukan amik perancang ni mmng ada kesan. saya rancang preknen bila umur bb 2nd da 3 tahun last preknen manala tau dpt bb girl plak Very Happy tapi by the time umur saya dah 37-38 la mintak pandangan dr.bib...
Back to top Go down
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Fri Feb 01, 2008 2:15 pm

salam mama adi, cuba masuk soalan ke dalam topik bawah tu sbb satu topik utk pertanyaan kepada dr bib,

dr bib bz sket,nanti tunggu feedback dia yea
Back to top Go down
View user profile
ibu_dani
Guest



PostSubject: ubat perancang marvelon   Sat Feb 23, 2008 4:21 pm

A;kum doc.....
saya telah mengambil/makan ubat perancang jenis marvelon pada 8hb (hari pertama period) tapi pada 22hb. period saya datang semula (cuma sedikit). Saya nak tanya doc, Kenapa period saya datang tidak ikut aturan? adakah saya mengalami masalah lain.
Back to top Go down
ibu meng
Guest



PostSubject: anak lelaki   Sat Feb 23, 2008 4:29 pm

A'kum doc....
Sy telah mempunyai dua orang anak perempuan. Soalan sy, bagaimanakah cara/petua untuk mendapatkan anak lelaki?
(Sy tahu itu semua adalah kuasa Allah S.W.T)
Back to top Go down
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Wed Feb 27, 2008 3:32 pm

sabar ye semer, doc bib tak berkesempatan lagi tuk jenguk topik ni
Back to top Go down
View user profile
ana
Guest



PostSubject: Re: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Mon Nov 24, 2008 1:53 pm

salam..sy nak tanya dr cane cara kita nak tau kita ada cyst ke tak?
Back to top Go down
sofisbudiman
saya budak baru
saya budak baru


Posts : 2
Join date : 2009-01-29
Location : kaiserslautern,germany

PostSubject: Re: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Thu Jan 29, 2009 6:58 am

salam Dr.

saya berusia 23 tahun sedang mengandung anak pertama(sekarang minggu ke 26)

tiap kali perjumpaan, darah rendah..

1st meeting(w9):101/65, 43.3kg
2nd meeting(w14):86/59, 46.1kg
3rd meeting(w18):84/58, 49.4kg
4th meeting(w23):88/54,54.1 kg

buat
pengetahuan dr, pada last meeting, Dr minta saya diet sebab berat naik
byk sangat untuk W23...berat saya sebelum mengandung average 40-43kg
dengan tinggi 153cm.

saya risau tentang tekanan darah saya...
apa patut saya buat..saya telah pun ambil ubat dari farmasi sejak pertemuan pertama...tapi still sama.
tentang berat tu, memang x normal ye?saya risau jugak..nanti lepas bersalin bulat jek...

saya
baru start sambung master di germany, semester 1. tekanan darah tu ade
kene mengene ke dengan saya tension belajar ke...pastu, normal ke org
pregnant tiba2 sedih...kesian baby mama dia asyik menangis...

lagi...sejak 2 minggu lepas, kaki saya cramp waktu subuh..kadang2 takut nak tido sebab takut cramp..sakit sgt....

maaf byk tanya..saya mmg xtau..
terima kasih:)
Back to top Go down
View user profile
honey
Guest



PostSubject: Re: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Thu Feb 12, 2009 1:30 pm

hi dr bib,i nak tanya..i mkn pil perancang marvelon dah setahun,baru2 ni i selalu terlewat makan pil tu and now i lambat datng haid,kalau diikut lepas hbs ubat dlm hr ahad i akan dtg haid pd hr khamis,tp now i tak dtg haid lg,so is it means that i'm pregnant or memang akan ada masanya akan dtng haid lambat dari hari sepatutnya...please explain...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda   Today at 8:08 pm

Back to top Go down
 
DOCTOR'S ONLINE ~ utarakan soalan kesihatan kpd Dr anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Doctor commits crime because mess of his own creation threatens his quality of life
» doctor struck off
» Watch The Last of the Unjust Documentary Online Free and Full Movie HD, DVDRip or Blu-ray 720p December 2013
» Watch Khumba 3D Online Free and Full Movie HD, DVDRip or Blu-ray 720p December 2013
» Watch Commitment Online Free and Full Movie HD, DVDRip or Blu-ray 720p December 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum CtRedzuan :: LEMBUT2KAN TANGAN KAT SINI :: DOCTOR'S ONLINE [terkini 2009]-
Jump to: