HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log in  FAQFAQ  

Share | 
 

 pil perancang marvelon

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
zura
Guest



PostSubject: nak tanya   Mon Mar 15, 2010 4:05 pm

salam doc..

sy mula merancang mggunakan suntikan..but after 2nd injection period sy tak berhenti almost 3month...blh sy ambik pil marvelon utk regularkan balik period sy?
Back to top Go down
Hallida
Guest



PostSubject: Re: pil perancang marvelon   Mon Apr 05, 2010 2:07 pm

Salam.
Dr., saya dah hampir setahun amalkan pil marvelon. Tak ada masalah, haid teratur. Tapi bulan ni, byak kali saya terupa makan pil (start makan pada hari ke-5) dan ada bersama suami pada hari ke -29. Haid saya datang pada hari ke-32 tapi kandungannya sedikit...3 hari pertama sahaja. Adakah saya berisiko untuk mengandung?
Terima kasih
Back to top Go down
anna
Guest



PostSubject: dr mercilon ke yasmin   Wed Apr 07, 2010 4:36 pm

salam doktor.. saya dah 3 thn makan marcilon.. berat bdan kejap naik kejap turun.. so boleh tak saya tukar kepada yasmin .. org kata baik untuk kulit.. tetapi camna dgn nafsu kita.. usia saya 36thn.. tq
Back to top Go down
ina
Guest



PostSubject: Re: pil perancang marvelon   Sat Sep 04, 2010 8:42 am

salam,
nak tanya ttg cara makan yg betul. jika haid dah hari ke 8, boleh mula makan lagi ke pil ni? knp mesti makan antara hari 1 -5 je? kalau tak boleh, adakah perlu tggu next period baru makan pil ni?

jk pil ni tak sesuai unt saya dan saya stop makan after 1 week makan, boleh ke saya mulakan dgn perancang lain (injection/ pil jenis lain) terus? atau perlu tggu next perion jg?
Back to top Go down
tunisah
Guest



PostSubject: Re: pil perancang marvelon   Thu Nov 04, 2010 8:02 pm

salam.....saya ingin bertanya....saya berusia 31 tahun ,belum berkahwin ..saya ada masalh dengan period datang tidak teratur,doctor sarankan saya makan marvelon.selama 3 bulan berturut turut...saya ingin tahu cara makan hari pertama period ,,,adakah saya kena makan berterusan ,maksudnay habis speket kemudian pakai paket yg baru.itu sahaja ,terima kasih
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: pil perancang marvelon   Today at 8:08 pm

Back to top Go down
 
pil perancang marvelon
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum CtRedzuan :: LEMBUT2KAN TANGAN KAT SINI :: DOCTOR'S ONLINE [terkini 2009]-
Jump to: