HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log in  FAQFAQ  

Share | 
 

 period

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
dina
Guest



PostSubject: period   Fri Apr 11, 2008 9:50 am

Apa khabar doc? saya keliru dgn period saya. Selepas bersalin saya mkn noriday. Bila baby dah tak nak menyusu bdn lagi, saya bertukar kpd pil perancang Marvelon. Saya mkn Marvelon pd hari pertama period selepas berhenti mkn Noriday. Ini merupakan penggunaan marvelon yg pertama. 2 hari selepas habis mkn pil marvelon, ada tanda mcm darah keluar bersama lendir setiapkali saya buang air. Kalau nak kata drh haid, sedikit sgt. Ia dah berlanjutan 2 hari. Saya was-was setiap kali nak solat. Saya terpaksa mandi wajib. Adakah itu drh haid? Adakah itu normal?
Biasanya hari yg keberapa baru period selepas habis mkn pil perancang? Thanks doc.
Back to top Go down
drbib
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 38
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: period   Fri Apr 11, 2008 5:59 pm

khabar baik dina, alhamdulillah... selepas habis mkn pil marvelon(21 biji), dina kena tunggu sampai 7 hari sebelum mula pek baru ( mula mkn blk hari ke Cool. drh period akan dtg masa tak mkn pil, tak tentu hari.... utk tentukan darah haid ni kita ikut cara islam, paling sikit 24 jam dan plg byk 15 hari. perubahan hormon akibat penukaran pil akan mempengaruhi haid wanita. lama-kelamaan, haid tadi akan normal, tp biasanya drh tak byk.
Back to top Go down
View user profile
drbib
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 38
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: period   Fri Apr 11, 2008 6:01 pm

silap tekan.... mula mkn blk hari ke 8 yer
Back to top Go down
View user profile
suzy
Guest



PostSubject: period tak berhenti   Wed Jul 29, 2009 6:14 pm

Salam Dr,
Ada pun ruangan nak mengadu nasib.. Laughing
Cam ni, prob saya satu je, bila salah ubat@pil perancang, period akan jadi lama dan tak berenti. Sampai terpaksa bergantung dgn norculut la, sunolut la.. Penat rasanya..

After 2nd child saya pakai implanon.. Selama 3th saya bergantung pada norculut. Then after 3rd child tanak pakai implanon dh, so go for jap 3bulan tu.. sama gak, period tak berenti.. then stop, continue plak dengan pil yasmin, sb dr kata very mild dose.. pun the same prob occurs..

So, ada ker saya ni alah ngan hormon. Dan nk m ntk Dr tlg recommend the best method of fmly planning. Thx
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: period   Today at 8:08 pm

Back to top Go down
 
period
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» New & diving headfirst into ivf - help!
» Twins at pre-school
» Paulo Reis will be the new director of the newspaper “Period”
» BFN and period missing in action on 14dpo
» 42 day cycle (Microval is eeevvviiilll)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum CtRedzuan :: LEMBUT2KAN TANGAN KAT SINI :: DOCTOR'S ONLINE [terkini 2009]-
Jump to: