HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log in  FAQFAQ  

Share | 
 

 Menonton Rancangan Masakan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wonderful7666
ahli malu kucen


Posts : 19
Join date : 2007-12-03

PostSubject: Menonton Rancangan Masakan   Mon Dec 03, 2007 11:11 am

Saya jenis orang yang suka menonton rancangan masakan di TV. Lebih2 lagi sekarang Astro ada AFC Channel. Memang favourite channel tu tapi masalahnya.......... saya malas nak memasak, makan suka, Kalau resepi collection, jangan cakap, berbuku2, keratan akhbar, majalah pun ada, tapi tak pernah cuba. Hi...Hi..... sampai husband marah....
Back to top Go down
View user profile
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Tue Dec 04, 2007 5:28 am

ct skang suka layan AFC, terutama rancangan makan2 kat spore di hoskan oleh akak tu, hehe..nama apantah rancangan dia
Back to top Go down
View user profile
wonderful7666
ahli malu kucen


Posts : 19
Join date : 2007-12-03

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Tue Dec 04, 2007 10:01 am

Bila tengok AFC tu, huh.... macam jam-jam tu juga kita nak gi makan benda tu... semuanya sedap2 belaka. Paling best, masakan thailand (rancangan pagi tadi) dan sugar. keknya, pastry nya huh! terliur!!!!
Back to top Go down
View user profile
wonderful7666
ahli malu kucen


Posts : 19
Join date : 2007-12-03

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Tue Dec 04, 2007 10:03 am

ada sesapa kat forum ni ada resepi nak buat tiramisu versi Bee's Bakery? Sedaplah kek tu, ingat nak cuba bila seru memasak sampai nanti... he...he....
Back to top Go down
View user profile
fizan
ahli malu kucen


Posts : 14
Join date : 2007-12-16
Age : 38

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Sun Dec 16, 2007 1:44 am

yep!!! memang suke la tengok orang masak-masak kat ::.afc::. tuh.....sempoi je kan dorang masak...jeles betul!
Back to top Go down
View user profile http://fizanstore.com
puterry
ahli sporting!
ahli sporting!


Posts : 20
Join date : 2007-11-22
Age : 34
Location : penang

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Thu Jan 24, 2008 5:10 pm

sy pun suka tgk channel afc...yummyyyy Razz
Semalam tgk program apa ntah ek..lupa tapi dia buat aiskrim pisang. Ingredients nya:
1- 4 biji pisang medium size
2- satu kotak berries ( leh ganti ngan strawberry gak)

Caranya: hiris pisang2 tu then masukan dalam bekas. Masukan sekali berries2 tadi. Freeze kan untuk seketika. Lepas iteeww--> blenddd

Aduuhh..tgk aiskrim tu mmg selera..takde perisa tambahan, gulake, susuke, suma xde... memang semata2 pisang and berriessssss..

mesti cuba! Smile
Back to top Go down
View user profile http://herbalife-online.page.tl/
puterry
ahli sporting!
ahli sporting!


Posts : 20
Join date : 2007-11-22
Age : 34
Location : penang

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Mon Jan 28, 2008 5:44 pm

puterry wrote:
sy pun suka tgk channel afc...yummyyyy Razz
Semalam tgk program apa ntah ek..lupa tapi dia buat aiskrim pisang. Ingredients nya:
1- 4 biji pisang medium size
2- satu kotak berries ( leh ganti ngan strawberry gak)

Caranya: hiris pisang2 tu then masukan dalam bekas. Masukan sekali berries2 tadi. Freeze kan untuk seketika. Lepas iteeww--> blenddd

Aduuhh..tgk aiskrim tu mmg selera..takde perisa tambahan, gulake, susuke, suma xde... memang semata2 pisang and berriessssss..

mesti cuba! Smile

rasa mcm frozen cekodok pisang...da buat last wekend Razz
Back to top Go down
View user profile http://herbalife-online.page.tl/
shartiyah
saya budak baru
saya budak baru


Posts : 1
Join date : 2008-09-19
Age : 37
Location : Kangar, Perlis

PostSubject: HA..JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI!!!!   Fri Sep 19, 2008 4:10 am

Saya pun suka sangat menonton rancangan masakan kat astro tu...tapi macam biasalah kan,ada yang sempat...ada yang terlepas... Sad kadang-kadang tu,rasa kejap ajer dah habis...yerlah kan dalam 30 minit ajer... Rolling Eyes tapi sekarang saya dah tiada masalah lagi kerana dalam dok surf internet tu...2 minggu lepas, baru jumpa satu blog yang jual DVDs/VCDs chef selebriti seperti Jamie Oliver, Nigella Lawson dan ramai lagi... Very Happy apa lagi, suami dah tahu rancangan masakan adalah favourite saya,dia pun hadiahkan 3 jenis koleksi lengkap rancangan masakan sempena birthday yang ke 30..... cheers Terima kasih suamiku... I love you Sekarang bila ada masa lapang bolehlah saya menonton rancangan kegemaran saya bersama rujukan e-book peribadi.... bak kata pepatah "practise makes perfect".... Basketball
So.... layarilah Arrow http://www.ilhamrajawali.blogspot.com

P/s- kalau nak beli kena cepat sebab stok dia adalah terhad....sape cepat dia dapat! flower
Back to top Go down
View user profile
ctredzuan
ahli beghehh!
ahli beghehh!


Posts : 772
Join date : 2007-11-22

PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Wed Sep 24, 2008 7:32 am

ha'a betul tu practice makes perfect
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Menonton Rancangan Masakan   Today at 8:03 pm

Back to top Go down
 
Menonton Rancangan Masakan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum CtRedzuan :: LEMBUT2KAN TANGAN KAT SINI :: Hobi berasaskan makan!-
Jump to: